Informatie? Bel +31 23 8200 120
Home » Trending » Trending » De opmars van Digital out of Home in 2020
6 februari 2020

De opmars van Digital out of Home in 2020

Nederland springt eruit als het gaat om Digital Out of Home. In 2020 zal dit medium versneld doorgroeien vanwege de nieuwste technologische ontwikkelingen en steeds grotere budgetten van adverteerders.

De voordelen van digitale schermen

Al jaren is er in de Out of Home branche (OOH) een transitie aan de gang van de traditionele analoge reclame naar de digitale variant: Digital out of Home (DOOH). Posters worden vervangen door schermen, billboards door nóg grotere schermen. Met alle voordelen die bij digitaal horen, bijvoorbeeld:

  • Betere zichtbaarheid door achtergrondverlichting, zowel overdag als ’s avonds
  • Een opvallendere boodschap door gebruik van animatie of video
  • Ad hoc inspelen op omstandigheden en de boodschap real-time aanpassen aan bijv. weer of verkeer
  • Tegelijkertijd meerdere adverteerders ruimte bieden op hetzelfde object
  • Contentplanning en channelmanagement op kantoor vanachter het bureau

Sterke omzetstijging voor Digital out of Home

In 2019 steeg de omzet van digitale buitenreclame naar 75 miljoen euro. Dit is een omzetstijging van maar liefst 34%. Deze stijging is vooral te danken aan de uitbreiding van het aantal digitale schermen en een betere bezetting op de schermen. De voordelen van digitaal worden steeds beter ingeschat en adverteerders zijn ook steeds meer gericht op digitale campagnes. Campagnes voor online en televisie zijn in de basis ook geschikt voor DOOH waardoor het steeds makkelijker wordt om ook dit medium in te zetten.

Verdere groei van digitale buitenreclame in 2020

Ook in 2020 is de verwachting dat de totale groei van buitenreclame verder doorgroeit, zo stelt Outreach; een Nederlands samenwerkingsverband van diverse buitenreclame-exploitanten waaronder Centercom, Exterion Media en Ocean Outdoor. Deze groei zal versterkt worden door het vervangen van steeds meer tradionele posterlocaties door digitale schermen, de groeiende beschikbare advertentievoorraad en het gemak om een eigen OOH-campagne in te kopen via programmatic buying.

Masters in Digital Signage

Heeft u interesse of wilt u meer weten over onze oplossingen?