Informatie? Bel +31 23 8200 120
Home » Trending » Trending » Digital Signage voor VodafoneZiggo Kalverstraat
25 juni 2020

Digital Signage voor VodafoneZiggo Kalverstraat

In de drukste winkelstraat van Nederland opent VodafoneZiggo een nieuwe winkel met een winkeloppervlakte van bijna 200m2. In het filiaal van VodafoneZiggo in de Kalverstraat in Amsterdam centrum draait alles om beleving en de verbinding tussen de merken Vodafone en Ziggo. DooH Solutions & Services installeert de digitale schermen & mediaplayers, en verzorgt het beheer van de narrowcasting software. Alle professional displays worden door Samsung geleverd, DooH levert haar eigen mediaplayers.

Verleiden vanuit de winkelstraat

Vanuit de winkelstraat wordt het winkelend publiek door twee LED schermen en twee professional displays verleid om de winkel binnen te stappen. Het winkelpand heeft een monumentale status waarbij enkele oorspronkelijke details zichtbaar aanwezig zijn. De 55″ etalageschermen van Samsung hebben een hoog contrast met een lichtopbrengst van 4.000 nit, zodat de content op het scherm ook bij direct zonlicht goed opvalt.

Grote schermen voor extra impact

Even verderop in de winkel staan langs beide zijden twee Samsung 98″ schermen. Met een doorsnede van bijna 2,5 meter en een 4K resolutie, hebben de schermen een zeer hoge attentiewaarde. Deze “inspirational screens” tonen content afwisselend van zowel Vodafone als Ziggo met mood content, commercials van nieuwe producten, acties en aanbiedingen. De content speelt volgens een vooraf bepaald campagneschema of kan desgewenst near real-time en op afstand worden aangepast door middel van de juiste narrowcasting software.

Achterin de winkel is een loungehoek gecreëerd. Vanaf de loungebank kijk je naar live televisie op één van de schermen in de oranje Ziggo zuilen, of wordt je aandacht getrokken door de 3×3 55″ Samsung videowall die tegen de achterwand is aangebracht. Geluid kan via het centrale muzieksysteem worden afgespeeld en is alleen achterin de winkel via de plafondspeakers hoorbaar.

Deze winkel onderscheidt zich door middel van zowel (persoonlijke) service als ontspanning, zodat klanten zich op het gemak voelen en daardoor langer in de winkel blijven.

Content in 4K UHD als nieuwe standaard

Wat opvalt is dat bijna alle digitale schermen de content in een resolutie van 3840×2160 pixels (4K UHD) afspelen. De schermen zijn gemaakt voor zakelijk gebruik en hebben daardoor de garantie van een lange levensduur terwijl ze dagelijks (16/7 of 24/7) gebruikt kunnen worden. Elk scherm wordt individueel aangestuurd door een DooH mediaplayer. De DooH DMP-X6 is krachtig genoeg om hoge resolutie beeldmateriaal af te spelen. Doordat de schermen in de winkel zijn ingebouwd in een maatwerk meubel, geheel volgens het Global Shop Concept van VodafoneZiggo, kunnen de mediaplayers onzichtbaar worden weggewerkt. Alle mediaplayers zijn over het gehele netwerk op afstand te beheren en te monitoren, zodat VodafoneZiggo maximaal ontzorgd wordt.

VodafoneZiggo bewijst dat retail alive and kicking is! Zelf een kijkje nemen?

VodafoneZiggo
Kalverstraat 60-62
1012 PG Amsterdam

Masters in Digital Signage

Heeft u interesse of wilt u meer weten over onze oplossingen?