Informatie? Bel +31 23 8200 120
Home » Trending » Trending » Digitale schermen in Westfield Mall of the Netherlands
4 mei 2021

Digitale schermen in Westfield Mall of the Netherlands

Na jaren van bouwen en verbouwen is het luxe Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam officieel geopend. Met de opening breidt out of home exploitant Ocean Outdoor Nederland haar propositie uit met een nieuw netwerk van digitale out of home schermen. DooH Solutions & Services installeerde de staande digitale objecten (totems) van de mall en verzorgt de technische aansturing van alle 49 digitale schermen.

Westfield Mall of the Netherlands

Vlakbij Den Haag staat het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland: Westfield Mall of the Netherlands. In maart 2021 is het project van vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield officieel geopend na jaren van bouwen en verbouwen. Met 10 bioscoopzalen, 45 eetgelegenheden en bijna 300 winkels is dit winkelcentrum in Leidschendam groter dan het Utrechtse Hoog Catharijne. Een plek die uitermate geschikt is voor een dagje uit: beleving staat hier centraal.

49 nieuwe digital out of home schermen

Installatie Mall of the NetherlandsDoor de grand opening van Westfield Mall of the Netherlands breidt Ocean Outdoor Nederland haar digitale netwerk uit met maarliefst 49 digitale out of home schermen. Buiten staan 5 zogenoemde outdoor totems en binnen zijn er 17 totems geplaatst. Deze staande digitale objecten met een afwerking van hoogwaardige kwaliteit hebben aan beide zijden een 2m2 digitaal scherm waarmee de bezoeker z’n hele ‘reis’ door de mall bereikt kan worden.

Bij aankomst met de auto valt direct “The Entrance” op; een groot digitaal object buiten op het parkeerterrein. Midden in de mall hangt aan het plafond een 17m2 dubbelzijdig LED scherm “Carrousel” wat langzaam ronddraait. En even verderop zijn een 20m2 LED en 28m2 LED geplaatst tegen de wand. Voor adverteerders zijn dit unieke spots om met innovatieve campagnes de beleving van de bezoeker een extra boost te geven.

Voorbereiding en installatie van de digitale objecten

In aanloop naar de installatie zijn alle totems door de engineers van DooH vooraf geconfigureerd en geïnspecteerd. De hardware is nagelopen en de digitale objecten, die een forse afmeting hebben, zijn klaargemaakt voor transport naar Leidschendam. Op locatie zijn dan al de voorbereidende werkzaamheden getroffen om de installatie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Omdat de winkels ook tijdens de verbouwing open moesten blijven, hebben de engineers ook ’s avonds en ’s nachts gewerkt om het winkelend publiek zo min mogelijk tot overlast te zijn.

Voorbereiding installatie Mall of the Netherlands

Service Level Agreement voor support en onderhoud

De 49 schermen zijn individueel aan te sturen via de ingebouwde DMP-X6 mediaplayer. Elk scherm heeft zijn eigen campagneschema voor het tonen van relevante content. De DMP-X6 is een door DooH Solutions & Services in-house ontwikkelde mediaplayer, die inmiddels z’n sporen ruimschoots heeft verdiend in onder andere de out of home markt. Deze mediaplayer wordt grootschalig ingezet voor het afspelen van hoge kwaliteit digitale media.

Alle mediaplayers kunnen op afstand worden beheerd en bediend. Door de actieve remote monitoring kunnen eventuele storingen al worden opgelost voordat dit op de locatie wordt opgemerkt. Dit vermindert overlast in de mall en voorkomt het onnodig uitrijden van de service engineers. Alle onderlinge afspraken met betrekking tot support en onderhoud zijn vastgelegd in een Service Level Agreement (SLA). Hierdoor wordt de klant ontzorgd en is ieders verantwoordelijkheid geborgd.

Benieuwd naar Westfield Mall of the Netherlands?

TotBeleef het zelf:

Westfield Mall of the Netherlands
Liguster 202
2262 AC Leidschendam

https://nl.westfield.com/mallofthenetherlands

Masters in Digital Signage

Heeft u interesse of wilt u meer weten over onze oplossingen?