Informatie? Bel +31 23 8200 120
Home » Trending » Trending » DooH en Sightcorp bundelen krachten om next-generation data-gedreven DOOH te creëren
28 juni 2021

DooH en Sightcorp bundelen krachten om next-generation data-gedreven DOOH te creëren

Amsterdam, 28 juni 2021 – De toonaangevende digital-out-of-home (DOOH) technologiespecialist DooH Solutions & Services heeft Sightcorp geselecteerd als vertrouwde leverancier op het gebied van analysetechnologie. Gezamenlijk leveren zij kwalitatief hoogwaardige doelgroepgegevens voor het DOOH-landschap binnen de Benelux.

Krachtige datagedreven DOOH

Vanwege het brede bereik van out-of-home-advertenties, kan het voor media-exploitanten moeilijk zijn om inzicht te krijgen in het totale doelgroepbereik op dagelijkse, wekelijkse basis of op basis van locatie. Zonder de juiste cijfers kunnen media-inkopers geen effectieve campagneanalyse uitvoeren, verschillende content en campagnes A/B-testen of inspelen op locatiespecifieke trends. De samenwerking tussen DooH Solutions & Services en Sightcorp heeft tot doel om de juiste waarden en inzichten te bieden in het werkelijke bereik en de conversieratio’s, om het gebrek aan onderbouwde en actuele gegevens binnen de Out of Home branche weg te nemen.

DooH Solutions & Services heeft meer dan 15 jaar ervaring met digital signage & narrowcasting, en biedt haar klanten vertrouwde, gebruiksvriendelijke DOOH-oplossingen in diverse sectoren zoals retail en out-of-home advertising. Hiermee worden klanten in staat gesteld om impactvolle en relevante digitale content te tonen op elk gewenst digitaal object. Naast het leveren van DOOH-technologie biedt DooH Solutions & Services haar klanten ook diensten aan voor het creëren van content, en adviseren zij over de meest geschikte hardware, software en de juiste inrichting of uitbreiding van een digital signage netwerk.

Het team maakt gebruik van de analysetechnologie van Sightcorp, het enige type technologie dat momenteel op de markt is en waarmee feitelijke weergaven aan fysieke schermen kunnen worden toegeschreven. De software geeft onder andere nauwkeurige tellingen van opportunity to see (OTS), aantal impressies, attention time, dwell time en demografische analyse. Bij bestaande digitale schermen is het mogelijk om dit eenvoudig achteraf in te bouwen door een sensor aan te sluiten op het object. Het integratieproces is hiermee schaalbaar en de complexiteit wordt tot een minimum beperkt.

Standaardisering van doelgroepgegevens

De mogelijkheid om adverteerders real-time te voorzien van gedetailleerde inzichten op een transparante en betrouwbare manier die door de hele sector worden erkend en nageleefd, is uiterst belangrijk om de groei van de (D)OOH-branche verder te stimuleren. Door gegevens als OTS en impressies die online kanalen (bijv. online display ads, social media ads, SEM) al jaren gebruiken te standaardiseren en over te nemen, wordt het voor merken bovendien eenvoudiger om de prestaties van hun omnichannel marketingcampagnes te evalueren.

“Bij elk nieuw project merken we dat de dataverzameling net iets anders wordt uitgevoerd. Maar zonder gestandaardiseerde statistieken, hebben adverteerders het moeilijk om inzicht te krijgen in de prestaties van hun campagnes op verschillende netwerken. Door onze krachten te bundelen met Sightcorp zijn we goed in staat om eenheid te brengen in het meten en rapporteren van gegevens die zowel door media-exploitanten als media-inkopers kunnen worden overgenomen.” – Ed van Uffelen, DooH Solutions & Services.

De voordelen van het implementeren van deze technologie in DOOH-netwerken zijn tweeledig: exploitanten kunnen deze informatie gebruiken om de waarde van elk scherm te begrijpen en de prestaties per locatie te evalueren, zodat ze beschikbare advertentieruimte nauwkeurig op waarde kunnen schatten en distribueren naar de juiste klanten op basis van hun wensen. Merken die adverteren op deze datagestuurde netwerken ontvangen alle inzichten in campagne-informatie die Sightcorp biedt; bereiksgegevens, impressies, prestatiecijfers van advertenties, bereikte demografische groepen, enz.

Privacy als topprioriteit

In een steeds meer cookieloze online wereld en met de opmars van computergestuurde technieken die al langere tijd door online platforms worden gebruikt, zal DOOH als reclamemedium naar verwachting blijven groeien. Mede daarom is het van cruciaal belang dat de gegevensverzameling privacyproof blijft. De technologie van Sightcorp werkt via een uitgebreid privacy-by-design proces om volledig anoniem doelgroepgegevens te verzamelen. De software werkt bovendien op basis van privacy by default en verwerkt informatie alleen lokaal (randverwerking) voor extra gegevensbeveiliging. Op deze manier wordt er nooit inbreuk gemaakt op de persoonlijke privacy en voldoet het aan alle vereisten van de privacyregelgeving.

“We zijn verheugd te kunnen samenwerken met DooH Solutions & Services, een voorloper in de DOOH-branche. Door onze samenwerking voorzien we Nederland en daarbuiten van hoogwaardige, anonieme en real-time metingen en rapportages. Dit zorgt voor de juiste onderbouwing en inzichten in de prestaties van campagnes”, aldus Joyce Caradonna, CEO van Sightcorp.

Over Sightcorp

Sightcorp is de anonieme specialist op het gebied van doelgroepsanalyse voor Digital Signage, DOOH, Out of Home Media en In-Store Analytics.

Met het maken van lichtgewicht AI edge software-oplossingen overbruggen ze de kloof tussen de online en de echte wereld. Sightcorp levert anonieme in-store analytics aan retailers en voedt het DOOH-ecosysteem met ad performance metrics voor adverteerders, real-time doelgroepbereik voor media-exploitanten en een industrie-erkende impressie-gebaseerde standaardisatie voor programmatic advertising.

Als een AI spin-off van de Universiteit van Amsterdam, heeft Sightcorp R&D in het DNA en transformeren ze voortdurend de nieuwste computergestuurde technieken en deep learning-onderzoek in haar producten. Sightcorp richt zich op het creëren van gebruiksvriendelijke, laag CPU-intensieve en betaalbare softwareoplossingen voor doelgroepsmeting die klanten nauwkeurige en bruikbare inzichten verschaffen in hun doelgroepen.

Logo DooH Solutions & Services / Sightcorp

Masters in Digital Signage

Heeft u interesse of wilt u meer weten over onze oplossingen?