Informatie? Bel +31 23 8200 120
Home » Trending » Trending » Het scherm dat opnieuw tot leven kwam
7 juli 2023

Het scherm dat opnieuw tot leven kwam

Ontdek hoe DooH Solutions & Service in Stadshart Amstelveen een verouderd LED-scherm heeft getransformeerd tot een duurzame state-of-the-art oplossing die weer jarenlang meegaat.

In juli 2022 werd DooH benaderd door Unibail-Rodamco-Westfield, de nieuwe exploitant van het LED-scherm boven de ingang van de P-garage van winkelcentrum Stadshart in Amstelveen. Het bestaande scherm vertoonde veel problemen, dus werd een grondige inspectie uitgevoerd. Daarbij is ontdekt dat het om een verouderd Desay P8 scherm ging van ongeveer 8 à 9 jaar oud. Vanwege de slechte staat van onderhoud is het moeilijk hier de juiste ondersteuning op te kunnen bieden en is er geadviseerd om het scherm direct te vervangen.

Hergebruik van het LED Frame
Aanvankelijk werd een vervanging aangeraden met dezelfde modules van Desay, maar later bleek dat deze modules niet meer in productie zijn. Met ons uitgebreide netwerk in de LED industrie is er gezocht naar een alternatief dat gebruik maakt van modules met dezelfde afmetingen, zodat het bestaande frame van het scherm hergebruikt kon worden. De oplossing is gevonden; het nieuwe LED scherm heeft zelfs een hogere resolutie en moderne die-cast aluminium modules.

 

Installatie, onderhoud en garantie
Binnen één week zijn alle werkzaamheden uitgevoerd, inclusief de verbetering van de mediaplayer- en controlleropstelling en de aanpassingen van de zijbeplating. De lagere pixelpitch resulteerde in een verbeterde resolutie, terwijl de aluminium modules aanzienlijk gewichtsbesparing opleverden. Hierdoor kan het scherm weer jarenlang mee. Met het aangeboden all-inclusive onderhoudscontract (SLA) kan Unibail-Rodamco-Westfield de onderhoudskosten voor meerdere jaren vastleggen en budgetteren.

Duurzaamheid
Bij DooH wordt er veel waarde aan duurzaamheid gehecht. Het gebruik van modules met dezelfde afmetingen in het bestaande frame zorgde voor een circulaire aanpak. De oude Desay modules worden op verantwoorde wijze afgevoerd en verwerkt door een WEEELabex-gecertificeerd bedrijf, zodat materialen opnieuw kunnen worden gebruikt. Het oude scherm was erg verouderd en door de slechte staat is reparatie of refurbishing niet zinvol.

“DooH staat klaar om uw commerciële digital signage te transformeren met geavanceerde oplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij uw boodschap naar nieuwe hoogten kunnen tillen!”

Masters in Digital Signage

Heeft u interesse of wilt u meer weten over onze oplossingen?