Informatie? Bel +31 23 8200 120
Home / Cases / Medewerkers betrekken met narrowcasting

Medewerkers betrekken met narrowcasting

Jumbo is een Nederlandse supermarktketen. De afdeling interne communicatie heeft als taak om ervoor te zorgen dat de meer dan 600 winkels en 60.000 medewerkers onderdeel van de Jumbo-familie worden.

De situatie: de Jumbo-familie versterken

Tussen 2005 en 2012 groeide Jumbo, mede door de overname van de supermarktketens Super de Boer en C1000, uit tot de op één na grootste supermarktketens van Nederland. Met een enorm groot team en filialen verspreid door het land, is het belangrijk om onderling en met het hoofdkantoor te kunnen communiceren.

De uitdaging: alle medewerkers bereiken

Nieuwe generaties lezen geen blaadjes en zijn scherm-georiënteerd. Daarom heeft Jumbo het interne communicatiekanaal JumboTV opgezet. Via narrowcasting worden interne boodschappen op televisieschermen gecommuniceerd, van wijzigingen in de cao tot informatie over producten en de nieuwste televisiecommercials. De grootste uitdaging is om met een strakke planning en de juiste content zoveel mogelijk medewerkers te bereiken.

De oplossing: channel management

DooH helpt Jumbo de medewerkers te betrekken met een complete dienstverlening: van installatie van schermen tot advies, content creatie, channel management en beheer & onderhoud van het netwerk. Filialen kunnen zelf kiezen wat ze uitzenden en content toevoegen die voor hen relevant is.

Het resultaat? Een effectievere communicatie tussen de medewerkers van Jumbo. Boodschappen kunnen niet alleen sneller worden overgedragen, maar ook op de juiste manier worden geformuleerd.

De samenwerking: innoveren en ontwikkelen

DooH levert niet alleen de service waar wij om vragen, maar het team van DooH denkt ook met ons mee over innovatie en ontwikkeling. Zo hebben we het met elkaar over hoe een boodschap aan een medewerker anders is dan die aan een klant en hoe je dit in de content vertaalt. Het is voor ons heel waardevol om samen te kunnen sparren en innoveren.Nico Wieringa (Buyer indirect spend, Jumbo)

De volgende diensten en toepassingen worden in dit geval besproken:
Toepassing

Masters in Digital Signage

Heeft u interesse of wilt u meer weten over onze oplossingen?