Informatie? Bel +31 23 8200 120
Home » Cases » Narrowcasting contentplanning voor VodafoneZiggo

Narrowcasting contentplanning voor VodafoneZiggo

VodafoneZiggo is een Nederlands bedrijf dat vaste, mobiele en geïntegreerde communicatie- en entertainmentdiensten levert aan consumenten en bedrijven. De afdeling Retail Marketing houdt zich onder andere bezig met de dagelijkse content die aan klanten in- en rond de winkel getoond wordt.

De situatie: nieuwe Hardware voor VodafoneZiggo

DooH maakte in 2009 een vliegende start met Vodafone als klant. Nu, ruim tien jaar later, is er nog steeds op dagelijkse basis onderling contact en beweegt DooH mee in de groei en ontwikkeling van het zogenaamde Global Shop Concept van VodafoneZiggo. Naast de ondersteuning op het gebied van hardware is er al snel een samenwerking aangegaan voor de narrowcasting contentplanning in alle Nederlandse filialen.

De uitdaging: channel management op 700 schermen

In de winkels en in de etalages van Vodafone en Ziggo hangen schermen waarop content wordt getoond. De 700 schermen hebben verschillende doeleinden en tonen de hele dag door content, waaronder het aanbod, actuele informatie of televisiecommercials. Het is belangrijk dat de juiste content op het juiste scherm, op het juiste tijdstip en voor de juiste duur wordt getoond.

Doordat het werk van de afdeling Retail Marketing veranderlijk is, moeten veel spoedverzoeken worden geïmplementeerd. Zo kan een productprijs wijzigen of moet een lopende campagne worden vervangen op de schermen vanwege een aanpassing in een actie.

De oplossing: een partner in content

Wekelijkse, maandelijkse en langlopende campagnes worden door DooH ingepland via de CMS software. Voor elk filiaal wordt een planning gemaakt, zodat elk scherm altijd de juiste content toont.

Ook de meest ingewikkelde channel management is voor DooH geen probleem. Zo bevat de winkel van Vodafone en Ziggo in Utrecht Hoog Catharijne een groot aantal schermen, waarop allemaal uitzonderingen van toepassing zijn. Doordat DooH het overzicht van de campagneplanning bewaakt, heeft VodafoneZiggo hier geen omkijken meer naar.

De samenwerking: een vast aanspreekpunt

Het is fijn dat we een vast aanspreekpunt hebben binnen DooH. Ik kan altijd bij ze terecht, ook met onze vele spoedopdrachten. Zelfs wanneer wij op vrijdagmiddag om 5 uur bellen wordt er nog snel een aanpassing gemaakt. Wanneer ik een seintje geef past het team van DooH direct alles aan en staat de content binnen 15 minuten online!Iris Markus (Marketing communications specialist bij VodafoneZiggo):

Masters in Digital Signage

Heeft u interesse of wilt u meer weten over onze oplossingen?