Informatie? Bel +31 23 8200 120

Turn key LED specialist

Wereldwijd nemen full color LED schermen een steeds belangrijkere plaats in binnen het landschap van beeldschermen in de openbare ruimte. Er is veel keuze in product, kwaliteit en betaalbaarheid. Wij ontzorgen onze klanten door complete oplossingen te bieden die volledig zijn afgestemd op elke specifieke behoefte en toepassing van het LED scherm. Volledige transparantie over de geboden totaaloplossing hebben wij hierbij hoog in het vaandel staan.

De toepassing van LED schermen

LED technologie is inmiddels commodity voor middel- tot grootformaat voor indoor en outdoor beeldschermen. De schermformaten lopen uiteen van enkele tot honderden vierkante meters LED. Door de snelle technologische ontwikkelingen hebben LED schermen inmiddels hogere resoluties bereikt met pixel pitches vanaf 0,7mm. Verdere ontwikkelingen en meer seriematige productie zullen deze producten volwassener en betaalbaarder maken. Zeker voor professionele toepassingen zal LED de huidige LCD (high brightness) schermen grotendeels verdringen.

LED schermen worden in verschillende branches en voor verschillende doeleinden ingezet. Binnen Digital Out of Home wordt LED ingezet op onder andere stations, vliegvelden, langs snelwegen, in stadions, bij evenementen en in winkelcentra. Hierbij wordt gebruik gemaakt van billboards, LED posters, maar ook de zogenaamde spectaculars of niche oplossingen.

De juiste LED oplossing is maatwerk

Voor de invulling van wensen omtrent LED oplossingen is technisch inhoudelijke kennis, kennis van de markt en het meedenken over het gebruik van producten en diensten noodzakelijk. Wij gebruiken onze kennis en ervaring graag om samen met u de juiste keuzes te maken. Om tot de juiste oplossing te kunnen komen, is het belangrijk om met elkaar duidelijk te hebben over onder andere:

  • Met welk doeleinde het LED scherm wordt ingezet en voor welke periode
  • Of de toepassing van het scherm indoor of outdoor is
  • Wat voor soort content wordt er getoond en op welke tijdstippen
  • Wat de kijkhoeken en kijkafstanden zijn, hoe het LED scherm ten opzichte van de zon staat
  • Eventuele specifieke wensen ten aanzien van de vorm van het scherm
  • Welke mogelijke constructieve of bouwkundige uitdagingen er zijn

Mede op basis van bovenstaande aandachtspunten kunnen er keuzes gemaakt worden voor de juiste oplossing. Belangrijke onderdelen zijn hierin de keuze voor de producent en het type LED wat er geadviseerd wordt. Daarnaast is het belangrijk om helder te zijn over de (fabrieks)garanties die gepaard gaan met de aanschaf, het beheer en onderhoud.

Masters in Digital Signage

Heeft u interesse of wilt u meer weten over onze oplossingen?