Informatie? Bel +31 23 8200 120
Home » Digital signage » Programmatic buying

Gericht advertentieruimte aanbieden via programmatic buying

Programmatic buying is voor u als exploitant een efficiënte, geautomatiseerde manier om advertentieruimte op uw digital signage kanalen aan te bieden aan uw adverteerders. Ook voor uw adverteerders zelf biedt programmatic buying vele voordelen. Zo kunnen ze gerichter hun doelgroep benaderen, en kunnen ze hun advertenties rechtstreeks monitoren. Dankzij de software-extensie die wij leveren, kunnen u en uw adverteerders nu ook profiteren van programmatic Digital Out of Home advertising.

Wat is programmatic buying?

Programmatic buying is een geautomatiseerde manier van advertentieverkoop, waarmee uw adverteerders op basis van vooraf geprogrammeerde criteria advertentieruimte kunnen inkopen. Dit biedt hen de mogelijkheid een specifieke boodschap aan hun doelgroep te tonen in een specifieke context. Ook de successen van lopende campagnes zijn via programmatic buying rechtstreeks te monitoren en te optimaliseren. Dankzij het geautomatiseerde karakter, dat werkt op basis vooraf ingestelde voorwaarden, is programmatic advertising een zeer doeltreffende manier van adverteren: alleen wanneer aan bepaalde criteria wordt voldaan, wordt de advertentie ingekocht.

Hoe werkt DooH programmatic advertising?

Met Digital Out of Home programmatic advertising bepaalt u zelf hoeveel advertentieruimte u aan uw adverteerders aanbiedt via een Supply-Side Platform (SSP). Dit kan een volledig digital signage netwerk zijn, maar ook een deel van uw schermen. Uw adverteerders beheren hun advertentiecampagnes via een Demand-Side Platform (DSP). De DSP maakt het mogelijk campagnes te beheren op basis van specifieke factoren of omstandigheden zoals tijd, locatie, een vooraf opgestelde prijs, het weer of actueel nieuws. Adverteerders kunnen op deze factoren inspelen met gerichte en specifieke boodschappen, wat de effectiviteit van hun campagnes kan vergroten. Het gerichte karakter van programmatic buying maakt DooH programmatic advertising ook erg geschikt voor lokale of regionale adverteerders.

Profiteer van de kracht van vraag en aanbod

Programmatic buying koppelt uw beschikbare advertentieruimte aan de advertentievoorkeuren van uw klanten. Altijd volledig geautomatiseerd. Er vindt een match plaats tussen de aanbod- en de vraagzijde als aan de vooropgestelde factoren of omstandigheden wordt voldaan. Is de vraag groter dan het aanbod, dan wordt de advertentieruimte verkocht via een geautomatiseerd biedingssysteem. Zo kunt u als exploitant bij veel vraag meer verdienen aan uw advertentieruimte, terwijl uw adverteerders nooit meer betalen dan ze vooraf hebben ingesteld. Wij leveren de software-extensie voor uw digital signage systeem en helpen u graag bij het opzetten van uw Digital Out of Home programmatic buying omgeving.

Masters in Digital Signage

Heeft u interesse of wilt u meer weten over onze oplossingen?